صرف نظر از فواید میوه های خشک، متخصصان حوزه سلامت معتقدن مهم ترین وجه تمایز میوه های خشک شده با میوه های تازه، تبخیر آب اوناست، این آب حاوی مقادیر قابل توجه ای مواد مغذیه و با خشک شدن مواد مغذیش ممکنه کنتر بشه.
البته ناگفته نمونه میوه های خشک شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزشهایی مثل کوهنوردی که امکان حمل وزن زیاد بار وجود نداره، مفیدن. پزشکان توصیه می کنن که در صورت امکان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف کنین.
اما اگه امکان مصرف میوه ها به صورت خشک شده وجود نداشته باشه، می تونین از معادل اون میوه تازه استفاده کنین. هر نصف لیوان میوه خشک شده، تقریبا با یک لیوان میوه تازه خرد شده برابر است.
میوه های خشک منبع غنی ویتامینها ی B6، B3، B2 ، B1 ، A و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس، و منگنز هستند.
هر ۱۰۰ گرم میوه خشک تقریبا ۲۵۰ کالری انرژی و ۱ تا ۵ گرم پروتئین داره. در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرایند خشک کردن ( تقریبا ۷ قسمت از ۸ قسمت آب آن از بین می ره)، و به همین خاطر میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیره.